Политика за защита на личните данни и бисквитки

 
 ЛИЧНИ ДАННИ

 

  •  Политика за защита на личните данни

Ерго Техника ЕООД зачита неприкосновеносста и личния живот на клиентите си и гарантира защита на личните им данни, обработвани при пазаруване онлайн на ergo-bg.com

Настоящата Политика за защита на личните данни е изготвена и се основава на действащото българско и европейско законодателство в областта на защитата на личните данни.

 Всички изменения и допълнения в Политиката за защита на личните данни ще бъдат прилагани само след публикуване на актуалното ѝ съдържание, достъпно чрез нашия уебсайт: https://ergo-bg.com

    

     Политиката за защита на личните данни е приложима за Вашите лични данни, ако сте физическо лице или представител на юридическо лице, което е клиент на „Ерго Техника ЕООД ” и/или има регистрация на https://ergo-bg.com. Същата ще Ви разясни каква лична информация обработваме при онлайн пазаруването на сайта ни - https://ergo-bg.com, за какви цели я използваме и какви са правата Ви като субект на личните данни.

Какви лични данни събираме и защо обработваме Ваши лични данни?
Данни, които можем да обработваме са:
Име, Фамилия, телефон, email адрес, адрес

Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за продажба на стоки или услуги. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения и известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила. В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено. В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности. Предоставените при кандидатстване за работа данни ще бъдат използвани единствено за целите на подбор и преценка на пригодността на кандидата за съответната позиция.

•              Разкриване пред трети страни

В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни, монтажни фирми, финансови институции, застрахователи и др.) или пред компетентни органи.

•              Защита на личните данни

Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.

•              Цялост и задържане на личните данни

Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт изисква да ги задържим за по-дълъг период.

•              Права на субекта на лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, като влезете в акаунта си.

Вие по всяко време можете да оттеглите съгласието Вашите лични данни да продължават да бъдат обработвани от ergo-bg.com. Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити, следва да изпратите искане в този смисъл с имейл до info@ergo-bg.com. С оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани, само ако са изпратени от имейла, използван за регистрацията на акаунта, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

При подадено искане за изтриване на лични данни "Правото да бъдеш забравен", Ерго Техника ЕООД си запазва правото да не заличава данни необходими за обработка на вече приета и потвърдена от клиент поръчка, до приключване на нейното изпълнение. 

Клиенти закупили продукти на кредит, не могат да се възползват от изтриване на лични данни, до приключване на задълженията по кредита. 

Всеки клиент заявил отказ от съгласие за обработка на лични данни, при одобрение на отказа НЕ може да ползва гаранция за закупените продукти. Гаранционните карти на клиенти с изтрити данни се анулират, поради невъзможност от наша страна да проверим и потвърдим истинността на данните им.

На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Бисквитки (cookies)
Този сайт използва бисквитки. С използването на сайта се съгласявате с употребата на бисквитки.

ТЪРГОВЕЦЪТ има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies).Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър. 

Бисквитки, които този сайт е възможно да използва:

OCSESSID - Запазва идентификационния номер на сесията на потребителя на уебсайта. Тази бисквитка е строго необходима, за да функционира уебсайтът. Изтича в края на сесията
__atuvc - Тази бисквитка е свързана с джаджата за социално споделяне AddThis. Тази джаджа обикновено се вгражда в уебсайтове, за да даде възможност на посетителите да споделят съдържание с редица социални мрежи и споделящи платформи.
 Съхранява актуализиран брой на споделянията на страниците. Изтича след 1 година.
__atuvs - Тази бисквитка изпълнява същата функция като __atuvc с тази разлика че изтича с приключване на сесията

_ga - Бисквитката GA е зададена, когато човек посети уебсайта за първи път. Google Analytics изпраща идентификационния номер на клиента при всяко посещение, за да асоциира посещения с потребител. GA бисквитката може да съществува само на устройството и браузъра, където е зададена. Изтича след 2 години
_gat_gtag.... - Google Analytics - Използва се за анализ на навиците за сърфиране на посетителите, потока, източника и друга информация. Изтича веднага.
_gid - Бисквитките на Google Analytics, проследяващи навигационните действия на потребителите,  спомага за подобряването на използваемостта на уебсайта. Изтича след 24 часа
accepted -  изтича след 5 години
currency - използва се за да установи валутата, която да покаже по подразбиране ( в случай, че сайтът предлага различни варианти) Изтича след месец
language - използва се за показване на език по подразбиране ( в случай, че сайтът предлага различни варианти) . Изтича след месец


Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива, е възможно да се наруши функционирането на сайта.
Свързаната с бисквитките информация не се използва за установяване на самоличността ви. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук.